McDonald’s

Logo Mcdonalds
Logo McDonald's

Onze visie


Good Food Fast is het credo van McDonald’s. Kwaliteit op alle fronten staat daarbij centraal. Dit houdt in dat we iedere gast de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze willen bieden. Iedereen moet op elk gewenst moment, in een aangename restaurantomgeving, een lekkere keuze kunnen maken bij McDonald’s.

We realiseren dit onder meer door ons assortiment voortdurend uit te breiden met innovatieve producten van hoge kwaliteit. En door onze restaurants te voorzien van een eigentijdse uitstraling. Good Food Fast vormt de komende jaren de leidraad bij alles wat we doen.

Probleemstelling

McDonald's is zeer professioneel mbt uitvoering van bedrijfsprocessen. Naast intensieve training en begeleiding ziet het management 24/7 toe op de juiste uitvoering. Dat in de praktijk wel eens moet worden bijgestuurd is een gegeven. Minder efficiënt is echter dat lessons learned lastig doorgegeven kunnen worden door de vele management shifts, waarbij weinig tijd is voor overdracht. Hierdoor worden soms meer fouten gemaakt dan nodig, wat resulteerde in een relatief groot aantal klachten.

YibYib's oplossing

Yibyib heeft in samenwerking met het management de thema's bepaald waaruit klachten voortkomen. Deze zijn in het platform vertaald naar een vorm van groepsfeedback, waarbij het hele management oplossingen voor ervaren problemen in de processen delen.

Ervaringen

Een groot team van shift leaders heeft gedurende 3 maanden ideeën uitgewisseld en met elkaar besproken. Deze meetings waren effectief omdat op voorstellen al stemming was uitgebracht, hierdoor konden goede voorstellen snel worden doorgevoerd.

Resultaten

Een reductie van 50 procent van het aantal klachten binnen drie maanden.